onsdag 14 oktober 2009

Munkebäcksgymnasiet sänder morgonradio på Facebook

På en anslagstavla ser jag en affisch där skolans radioförening söker medlemmar. Det lät spännande så jag kontaktade Bosse Giss, lärare på Munkebäck och ansvarig för projektet, som glatt svarade på mina frågor och berättade om tidigare projekt som bl.a. sände Rockmusik live en kväll i veckan. Jag fick följa med på en ljudlektion där jag bl.a. träffade Petra och Hanna i MP3. De är projektledare för radioklubben, som nu har 22 medlemmar.
Från glasburen, som hänger ut över korridoren på andra våningen, sänder eleverna morgonradio ut i skolans högtalarsystem till alla som tagit sig upp till dagens första lektion. Har man sovmorgon men inte vill missa dagens sändning loggar man in sig på Facebook där RadioAktiv M lägger ut sina sändningar. Där presenteras dagens händelser och dagens matsedel, kanske blir det en intervju och dagens bästa låt. Petra och Hanna lovade att det snart kommer ett morgonprogram där eleverna presenterar radioföreningen och hur de jobbar. Det programmet lägger vi förstås ut här på bloggen.


Visst vore det kul om det finns fler ute på våra skolor som vill testa att sända radio? Kanske som korrespondenter till Munkebäck, "Nu över till Bräcke. Vad händer hos er idag?... ". Allt som behövs är en dator och en bra mikrofon, enligt Bosse. SP2X kan sända Veckans film och boktips på torsdagarnas svensklektion och några elever kan använda radiosändningar i sitt projektarbete. Möjligheterna är många. Vi behöver kanske ett nätverk där vi kan spåna idéer tillsammans och lära oss hantverket. Bosse är gärna med och själv tycker jag det vore väldigt roligt. Någon mer som gillar idéen?

2 kommentarer:

 1. Tjena!

  När vi får upp våran Radio på hemsidan som Bosse fixar kanske ni kan göra en länk till den här på Digg.

  / Christian Zetterberg Munkebäcksgymnasiets Radio Föreningen ''Radio Aktiv''

  SvaraRadera
 2. Det låter som en väldigt bra idé. Kontakta mig så fort ni kommer igång.
  /Helen Henriksson DIGG-gruppen

  SvaraRadera