måndag 5 oktober 2009

Teachmeet


Teachmeet

Det börjar dra ihop sig till årets Skolforum på Stockholmsmässan i Älvsjö 26-28 oktober. Under årets forum finns ett spännande inslag som kallas Teachmeet, vilket är en mötesplats för lärare och övriga som på något sätt är intresserade av IT-baserad undervisning. Under kvällen arrangeras två typer av föreläsningar som alla är inbjudna att delta i. Den första, en sjuminuters mikropresentation innebär att talaren erbjuds möjligheten att berätta kortfattat om vad han/hon gör i klassrummet. Den andra formen är likartad men omfattar bara två minuter. I hela europa arrangeras detta och nu är det alltså dags för Sverige.

Reglerna är enkla:

  • Tiden får inte användas för ren marknadsföring. Det skall handla om klassrumsbaserade aktiviteter som redan händer, inte "det här skulle man kunna göra i klassrummet med produkt X"
  • Inga PowerPoint/Keynote/andra presentationsprogram - om du inte tänker visa 20 slides a 20 sekunder vardera (pecha kucha style -pecha kucha artikel);
  • Du får inte sälja någonting. Att visa en lång lista med funktioner räknas som att sälja.
  • Du kommer att bli tillsagd att sluta när din tid är ute. Tiden är kort och det kommer att finnas gott om folk som gärna vill fråga om det du pratat om när du är klar.
  • Då det är troligt att det finns fler personer som vill presentera än det finns tid för kommer presentationerna att väljas slumpmässigt - så fungerar TeachMeets, så bli inte förnärmad om inte ditt namn dyker upp. Det händer alltid för några tilltänkta presentatörer.

Ett krav är samtidigt att det du presenterar ska finnas tillgängligt på nätet för alla att ta del av.

Kvällen avslutas även med teacheat, vilket såklart innebär att alla som vill går ut och äter en bit mat.

Om du har möjlighet och är intresserad av att delta i Skolforum hittar du hemsidan här: www.skolforum.com

Teachmeets wiki, där du också kan anmäla dig finns här: http://teachmeet.pbworks.com/TeachMeet-Skolforum-09

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar