torsdag 10 september 2009

DIGG-gruppen på besök


Under onsdagen var DIGG-gruppen på besök hos Angeredsgymnaiset och Hvitfelskagymnasiet. Vårt syfte var att träffa personalen för att diskutera och prata om allt ifrån trådlösa nät, DIGG-datorer och hur man kan arbeta med IT i sin undervisning. Vi träffade många och fick ett flertal inspirerande diskussioner. På Angeredsgymnaiset är man på gång att starta ett 1 till 1 projekt(varje elev och lärare har varsin dator)så vi passade på att förmedla kontakter till Munkebäcksgymnasiet som arbetat med 1 till 1 sedan ett halvår tillbaka. Detta kommer att leda till att Angered, Munkbäck och Bräckegymnaiset som också är på gång med ett 1 till 1 projekt skall bilda ett nätverk. Den första planerade träffen är vecka 40 eller 41. Är ni intresserade av att delta i denna grupp/nätverk får ni gärna höra av er till DIGG-gruppen.

Vi upptäckte också att det råder oklarheter kring syftet och implementerandet av DIGG-datorerna, så där vill vi hjälpa de olika skolorna om hur idén och tanken med DIGG-datorerna är.

Har du frågor om hur du eller din skola skall använda datorerna får ni gärna höra av dig till oss. DIGG-gruppen kommer att besöka alla gymnasieskolorna under hösten så har du frågor som är viktiga för dig eller din skola får du gärna ringa, e-posta eller så tar vi dom när vi träffas. Våra kontaktuppgifter ser du till vänster längst upp i bloggen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar